RvC logo18 červená 1

Projekt S RODINOU K INKLUZI realizuje na naší mateřské škole novoborská nezisková organizace Rodina v centru. V průběhu následujících tří let bude rodičům k dispozici poradkyně p.Barbora Wünschová. Bude pracovat s dětmi, které jsou ohroženy socioekonomickým znevýhodněním a zároveň žijí v kulturně odlišném prostředí. Podpora se zaměří na předcházení školnímu neúspěchu a jeho účinné řešení.

 Poradkyně bude pomáhat v komunikaci mezi žáky, rodiči, učiteli a ostatními zúčastněnými, např. úřady nebo pedagogicko-psychologickou poradnou. Pro děti v předškolním věku, které nenavštěvují MŠ, je k dispozici předškolní klub, který připraví děti na vstup do mateřské nebo základní školy. Prostřednictvím projektu bude zajištěno dvanácti pedagogickým pracovníkům vzdělání v nové učební metodě, která pomáhá dětem pochopit postoje ostatních lidí.

Spolupracujícími pedagogickými institucemi jsou MŠ Klíček, ZŠ Náměstí míru, ZŠ Gen. Svobody v Arnultovicích a ZŠ Praktická Nový Bor. Předškolní klub působí v areálu bývalé nemocnice v Komunitním centru Rodiny v centru.

V průběhu projektu dostane odbornou pomoc 50 dětí a 100 rodičů z výše zmíněné cílové skupiny. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání.

Potřebujete-li podpořit a poradit, neváhejte se obrátit na poradkyni pro rodiče:

 

Barbora Wünschová, tel.: 608 001 878, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Logolink OP VVV hor barva cz

O nás

Právní forma :
příspěvková organizace od 1.1.2003
IČO: 72 744 049
Identifikátor: 600 074 056

Podporují nás

FMP ERN

 

Kontaktujte nás

MŠ Klíček

Svojsíkova 754

473 01 Nový Bor
tel.: 777 466 915
777 466 914
e-mail: reditelka@msklicek.cz

Zřizovatel